Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.09.2014

Igor Corman a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Laura Tuck

Igor Corman a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Laura Tuck

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală,  Laura Tuck. Discuțiile s-au referit la situația politică și social-economică internă, aplicarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE, inclusiv a prevederilor Zonei de comerţ liber, prioritățile legislative ale sesiunii de toamnă și modalitățile în care autoritățile diminuează impactul sancțiunilor impuse de Federația Rusă.

Igor Corman a apreciat sprijinul acordat de Banca Mondială Republicii Moldova pe parcursul a 22 de ani de colaborare, menționând că este unul din principalii parteneri de dezvoltare ai țării. ”Mizăm și în continuare pe consultanța și expertiza Băncii Mondiale, inclusiv la îmbunătățirea cadrului legislativ al Republicii Moldova”,  a declarat Șeful Legislativului.

Președintele Parlamentului a precizat că autoritățile de la Chișinău au ferma determinare de a continua parcursul european pentru a construi o țară modernă, cu adevărat europeană. În context, Igor Corman s-a referit la faptul că Parlamentul a adoptat un pachet important de legi menite să ajusteze cadrul legislativ la standardele europene, iar în continuare urmează implementarea consecventă a legilor pentru a asigura o reformă reală a sectorului justiției, a combate corupția și a transforma Republica Moldova într-o țară cât mai atractivă pentru investitori, cu un mediu de afaceri competitiv.

Oficialii au discutat și despre actele legislative adoptate de Parlament în vederea consolidării stabilității sectorului financiar-bancar. De asemenea, discuțiile au vizat oportunitatea instituirii unui mecanism de consultare periodică între Parlamentul Republicii Moldova și Banca Mondială pe marginea subiectelor de interes comun.

Vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Laura Tuck, a prezentat prioritățile stabilite în cadrul Strategiei de parteneriat cu Republica Moldova pentru perioada 2014-2017. Potrivit oficialului, proiectele în valoare de 570 mln de dolari implementate în Republica Moldova cu susținerea financiară a Băncii Mondiale vor viza sporirea competitivităţii, consolidarea capitalului uman, diminuarea riscurilor sociale şi protecţia mediului.

La întrevedere a mai participat noul director al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, Alexander Kremer, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus