Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.09.2014

In urma cumpararii actiunilor Unibank, pachetul de actiuni al statului in Banca de Economii, de 33,3%, nu va suferi schimbari

In urma cumpararii actiunilor Unibank, pachetul de actiuni al statului in Banca de Economii, de 33,3%, nu va suferi schimbari

Astazi, 10 septembrie 2014, a avut loc un briefing cu presa, sustinut de Ilan Shor, presedinte al Consiliului de administrare Banca de Economii si Viorel Birca, presedinte interimar Banca de Economii.

Potrivit unui comunicat al BEM, in cadrul briefingului  cei doi au comunicat urmatoarele:

Banca de Economii a depus documentele la Banca Nationala a Moldovei in vederea obtinerii permisiunii pentru cumpararea a 100% din actiunile Unibank. 

Actionarii Banca de Economii au pus in sarcina conducerii bancii largirea businessului si cresterea cotei de piata. Achizitionarea a 100% din actiunile Unibank va permite utilizarea potentialului unei banci cu dezvoltare rapida, cum este Unibank (in special in domeniul IT si al afacerilor cu carduri) pentru eficientizarea activitatii si dezvoltarea Banca de Economii. Astfel vor fi realizate sarcinile puse de actionari in privinta eficientizarii activitatii bancii in cel mai scurt termen.

In urma acestei tranzactii, activele grupului bancar format vor creste esential. Acesta va deveni institutia financiara Nr.1 in Republica Moldova. E important de mentionat ca in urma cumpararii actiunilor Unibank, pachetul de actiuni al statului in Banca de Economii, de 33,3%, nu va suferi schimbari. Mai mult, in rezultatul tranzactiei, pachetul statului se va scumpi considerabil.
Grupul bancar format in urma tranzactiei planificate, va avea cea mai larga retea de reprezentante, va dispune de cele mai avansate tehnologii, va oferi produse bancare dintre cele mai avantajoase si, nu in ultimul rand, se va mandri de cea mai profesionista echipa.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus