Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.09.2014

Igor Corman va participa la Conferința Europeană a Președinților de Parlament

Igor Corman va participa la Conferința Europeană a Președinților de Parlament

Președintele Parlamentului Igor Corman va participa la Conferința Europeană a Președinților de Parlament, care se va desfășura în perioada 11 – 12 septembrie, la Oslo, Norvegia.

Principalele subiecte care urmează a fi discutate în cadrul conferinței se referă la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale constituționale ale cetățenilor, relația între democrație, suveranitate și securitate în Europa, rolul majorității și a opoziției în asigurarea echilibrului în democrație.

Igor Corman va rosti un discurs în cadrul Conferinţei Europene a Preşedinţilor de Parlament.

De asemenea, Președintele Parlamentului Igor Corman va avea întrevederi cu Președintele Bundestag-ului german, Norbert Lammert, Președintele Riksdag-ului Suediei, Per Westerberg, Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Valeriu Ștefan Zgonea, Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Cemil Çiçek.

Din componența delegației mai face parte Secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu.

Prima Conferinţă Europeană a Preşedinţilor de Parlament a avut loc în 1975, fiind, ulterior, organizată o dată la doi ani, la Strasbourg sau în capitala unui stat membru al Consiliului Europei. În acest an, la invitația Parlamentului de la Oslo, conferința se defășoară în Norvegia, care sărbătorește în 2014 bicentenarul Constituției sale. La reuniune sunt aşteptaţi 59 de președinți de parlament din statele membre al Consiliului Europei, precum și din țări partenere și observatoare. De asemenea, 45 de secretari generali ai parlamentelor și asambleelor participante la eveniment se vor reuni pe marginea conferinței, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus