Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.09.2014

Republica Moldova şi Malta vor coopera în domeniul Guvernării electronice

Republica Moldova şi Malta vor coopera în domeniul Guvernării electronice

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 1 septembrie 2014, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Malta, George W. Vella.

În cadrul întrevederii, ministrul Natalia Gherman a adus mulţumiri părţii malteze pentru sprijinul oferit parcursului european al ţării noastre. De asemenea, oficialul a pledat pentru intensificarea relaţiilor comercial-economice moldo-malteze, în special prin atragerea investiţiilor malteze în diverse ramuri ale economiei naţionale, sporirea volumului comerţului şi deschiderea mai mare a pieţelor de desfacere din ambele ţări pentru produsele autohtone.

„Un interes deosebit în relaţiile bilaterale îl reprezintă experienţa colegilor din Malta în domeniul turismului şi a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii”, a precizat şefa diplomaţiei de la Chişinău.

La rândul său, ministrul maltez de Externe s-a declarat impresionat de progresele înregistrate de autorităţile R. Moldova în vederea realizării transformărilor democratice. „A fi mai aproape de UE este în interesul cetăţenilor, datorită multitudinii de oportunităţi de dezvoltare, iar Malta va fi alături de R. Moldova pentru a oferi asistenţă în orice domeniu”, a menţionat diplomatul maltez.

De asemenea, oficialii au semnat Memorandumul între Guvernele Republicii Moldova şi Republicii Malta de cooperare în domeniul Guvernării digitale. Documentul va permite intensificarea colaborării în acest domeniu prin implementarea tehnologiilor informaţionale moderne pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului public. În conformitate cu acesta, vor fi efectuate schimburi de experienţă şi de experţi, vor fi desfăşurate activităţi şi proiecte comune în domeniul guvernării electronice şi reformei administrative. Memorandumul  va contribui la o cooperare reciproc avantajoasă între cele două ţări în vederea dezvoltării unei guvernări transparente şi eficiente.

Potrivit MAEIE, aceasta este prima vizită în ţara noastră a unui ministru de Externe maltez de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-malteze, la data de 3 iulie 1996.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus