Trimite e-mail | Printeaza
Social
26.08.2014

Compensaţii de peste 2 milioane de lei pentru victimele represiunilor politice

Compensaţii de peste 2 milioane de lei pentru victimele represiunilor politice

Victimele represiunilor politice vor primi compensaţii pentru recuperarea valorii averii confiscate, naţionalizate sau scoase în orice alt mod din posesie. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Astfel, Ministerul Finanţelor va aloca, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat în acest sens, administrației publice locale (Consiliul municipal Chișinău, Consiliilor raionale Fălești, Rîşcani, Taraclia ş.a) mijloace financiare în sumă de  2266554,0 lei, pentru restituirea valorii bunurilor, prin achitarea de compensaţii victimelor reabilitate ale represiunilor politice.


Dacă valoarea bunurilor nu depășește 200 de mii de lei, plata compensației poate fi eșalonată pe o perioadă de până la trei ani, iar dacă suma este mai mare, perioada va fi de până la cinci ani.

Recuperarea valorii bunurilor ce nu pot fi restituite se va efectectua în baza cererii, din contul bugetului de stat, prin transferuri către bugetele autorităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus