Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.08.2014

ANRE a lansat o nouă versiune a site – ului său oficial www.anre.md

ANRE a lansat o nouă versiune a site – ului său oficial www.anre.md

Consumatorii care doresc să obţină informaţii de interes public sau să adreseze o petiţie la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o pot face direct de pe pagina web oficială a ANRE, completând la calculator sau alt dispozitiv ce asigură accesul la Internet formularul pentru solicitări de informaţii şi, respectiv, formularul pentru petiţii on – line. Aceasta este doar una din oportunităţile oferite de noua versiune a site – ului www.anre.md lansată astăzi, 11 august.

Versiunea modernizată a site – ului ANRE a fost lansată în ziua când autoritatea de reglementare aniversează 17 ani de la înfiinţare. Potrivit directorului ANRE, Sergiu Ciobanu, prin reînnoirea paginii sale web Agenţia şi-a propus să asigure o transparenţă mai mare a activităţilor sale, implicarea părţilor interesate în procesul decizional şi sporirea gradului de accesibilitate a cetăţenilor la informaţiile şi datele de interes public din domeniul energetic. Sergiu Ciobanu şi-a exprimat încrederea că noua pagină web a ANRE va fi la nivelul aşteptărilor nu numai a actualilor şi potenţialilor jucători de pe piaţa energetică, dar şi a sutelor de mii de consumatori care au nevoie de mai multă informaţie pentru a-şi cunoaşte mai bine drepturile şi a le putea  apăra în modul cuvenit.

Pentru a răspunde acestor aşteptări, noul site propune publicului un nou compartiment -  Pagina consumatorilor, care conţine informaţii detaliate despre drepturile şi obligaţiile acestora, dar şi cele ale furnizorilor şi operatorilor de reţea, despre modul de încheiere a contractelor şi conectarea la reţea, sfaturi practice, dar şi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări parvenite pe adresa ANRE.

Pagina web reînnoită a ANRE are o formulă grafică şi o structură nouă, diferită de cea a site – ului precedent. Noul site este structurat în 12 compartimente, fiecare dintre ele cuprinzând multiple sub-compartimente ce reflectă întregul spectru de activităţi ale ANRE şi evoluţia situaţiei de pe segmentele pieţei energetice. Datele şi informaţiile despre toate segmentele pieţei energetice sunt structurate în şase compartimente distincte: Gaze naturale, Energie electrică, Energie regenerabilă, Energie termică, Produse petroliere, Aprovizionare cu apă şi canalizare. Fiecare din aceste compartimente conţine date actualizate despre titularii de licenţă, tarifele în vigoare la serviciile respective, calitatea acestora, rapoarte de monitorizare a pieţei, rezultatele controalelor activităţii titularilor de licenţă, etc. Informaţia este structurată astfel încât navigarea pe site să fie simplă, accesibilă şi rapidă.

Printre elementele noi se numără şi faptul că toate actele emise de ANRE sunt structurate pe pieţe şi teme, ele pot fi uşor găsite cu ajutorul unui motor dedicat de căutare. Noua platformă de navigare în spaţiul on-line a ANRE dispune şi de un sistem avansat de căutare, care oferă posibilitatea de a găsi informaţiile necesare stocate în baza de date a site - ului, anunță Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus