Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.07.2014

Câteva companii petroliere au anunţat ANRE despre reducerea preţurilor de comercializare a motorinei şi a gazului lichefiat

Câteva companii petroliere au anunţat ANRE despre reducerea preţurilor de comercializare a motorinei şi a gazului lichefiat

Câteva companii petroliere au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) că începând de astăzi, 22 iulie, vor reduce preţurile de comercializare cu amănuntul a motorinei şi gazului lichefiat. ANRE salută decizia companiilor respective şi consideră că exemplul acestora poate fi urmat şi de ceilalţi participanţi la piaţa produselor petroliere.

În opinia specialiştilor ANRE, unul din motivele principale pentru modificarea preţurilor actuale de comercializare cu amănuntul a acestor tipuri de carburanţi este întărirea poziţiei leului moldovenesc în raport cu dolarul american.

Potrivit Legii privind produsele petroliere, preţurile de comercializare a benzinei, motorinei şi gazului lichefiat sunt stabilite de către agenţii economici care activează pe această piaţă în conformitate cu Metodologia formării şi aplicării preţurilor la produsele petroliere, aprobată de ANRE. Preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi a gazului lichefiat se stabilesc reieşind din preţurile de vânzare cu ridicata şi din cheltuielile aferente activităţii de comercializare cu amănuntul a acestora, în conformitate cu standardele naţionale de contabilitate, aplicând o rată de rentabilitate de 10 la sută, prevăzută în Metodologia nominalizată.

ANRE este abilitată prin lege cu funcţia de supraveghere a respectării de către importatorii şi vânzătorii produselor petroliere principale şi a gazului lichefiat a prevederilor Metodologiei formării şi aplicării preţurilor la produsele petroliere, anunță Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus