Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.07.2014

La Olăneşti va fi deschisă o nouă linie modernă de prelucrare şi ambalare a fructelor

La Olăneşti va fi deschisă o nouă linie modernă de prelucrare şi ambalare a fructelor

Noua linie modernă de prelucrare şi ambalare a fructelor se află pe teritoriul livezii superintensive ce aparține companiei „Farm Prod".  Aceasta urmează să fie dată în folosință în toamnă. Aici, Premierul a văzut cum funcționează frigoriferul lansat în anul 2013, cu o investiție de 15-18 milioane lei.

Datorită acestui frigider, de exemplu, cireşele pot fi păstrate şi o lună după încheierea sezonului.

Directorul întreprinderii, Iurie Tulei, a spus că are livezi de meri, piersici, pruni şi  cireşi, pe o suprafaţă de 90 de hectare, și că folosește tehnologii europene, ceea ce îi permite să obțină o recoltă foarte bună. Pentru anul în curs, producătorul planifică să recolteze circa 12-15 tone de prune şi 40 de tone de mere la hectar.

După ce a vizitat livezile, Premierul a spus că această întreprindere este un model de dezvoltare a afacerilor. „Astfel de antreprenori demonstrează că prin iniţiativă şi multă muncă se poate face agricultură performantă în Republica Moldova", a menţionat Iurie Leancă.

Șeful Executivului urmează să vizitele la Ștefan Vodă o plantație de viță-de-vie modernă și o fabrică dotată cu tehnologii inovatoare de producere a vinului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus