Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.07.2014

Republica Moldova mizează în continuare pe o cooperare strânsă cu Uniunea Europeană

Republica Moldova mizează în continuare pe o cooperare strânsă cu Uniunea Europeană

Prim-ministrul Iurie Leancă i-a transmis un mesaj de felicitare lui Jean-Claude Juncker, cu ocazia alegerii sale în calitate de președinte al Comisiei Europene.

În mesaj se spune că Republica Moldova mizează în continuare pe o cooperare strânsă cu Uniunea Europeană și că viitorul țării noastre este legat de bunăstarea și unitatea Europei. Totodată, Prim-ministrul menționează că preocupările celor două părți sunt comune - crearea locurilor de muncă și creșterea economică. „Astfel, noi credem că prioritățile și provocările comune pot fi atinse numai împreună", subliniază Iurie Leancă în mesajul adresat lui Jean-Claude Juncker.

Șeful Executivului de la Chișinău mai spune că nu există o altă politică de succes, decât cea de extindere europeană. În context, Premierul se referă la dorința Republicii Moldova de a deveni membru al marii familii europene. „În Republica Moldova, visul european a generat deja o serie de schimbări, dar nu se poate trăi prea mult timp pe un vis - perspectiva de aderare ar transforma visul în realitate și ar impulsiona în continuare procesul reformelor", a mai punctat Iurie Leancă.

În finalul mesajului, Prim-ministrul moldovean l-a asigurat pe Jean-Claude Juncker că Guvernul pe care îl conduce va munci din greu pentru a aduce valorile europene mai aproape de fiecare cetățean și în fiecare casă din Republica Moldova, astfel încât țara noastră să devină membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

În același mesaj, Prim-ministrul moldovean i-a adresat înaltului oficial european invitația să viziteze țara noastră, în luna septembrie 2014.

Jean-Claude Juncker a fost desemnat oficial drept candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene la 27 iunie, ziua în care Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Tot atunci, Iurie Leancă și Jean-Claude Juncker au avut o întrevedere bilaterală, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus