Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.07.2014

Republica Moldova rămâne unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai asistenţei din partea Uniunii Europene

Republica Moldova rămâne unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai asistenţei din partea Uniunii Europene

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Directorul General al Direcţiei pentru Dezvoltare şi Cooperare a Comisiei Europene, responsabilă pentru elaborarea politicilor europene de dezvoltare şi pentru furnizarea ajutorului prin programe şi proiecte derulate în toată lumea (DG DEVCO), Michael Kohler, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre evoluţiile recente în realizarea calendarului acţiunilor convenite pentru obţinerea asistenţei pentru susţinerea bugetului Republicii Moldova pe anul curent şi perspectivele de extindere a acesteia conform priorităţilor Acordului de Asociere, ratificat pe 2 iulie curent. În prezent, sunt în derulare procedurile pentru debursarea în perioada următoare a asistenţei pentru continuarea reformelor în domeniile justiţie şi energie, precum şi pentru stimularea activităţii economice în zonele rurale.

Totodată, pe parcursul lunii iulie vor fi încheiate procedurile interne ale UE pentru noul Cadru financiar de acordare a asistenței Republicii Moldova în perioada 2014-2017. Priorităţile de asistenţă directă bugetului în următorii trei ani vizează domenii precum reforma administraţiei publice, agricultura şi dezvoltarea rurală, reforma poliţiei şi managementul frontierei.

Premierul Iurie Leancă a apreciat sprijinul constant al Uniunii Europene oferit Republicii Moldova, menţionând importanţa asistenței acordate pentru avansarea în realizarea agendei de integrare europenă şi modernizarea ţării. 

Părţile au discutat şi despre realizarea proiectelor de consolidare a măsurilor de încredere pe ambele maluri ale Nistrului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus