Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.07.2014

O delegaţie formată din reprezentanţi ai companiilor japoneze, în vizită la Ministerul Agriculturii

O delegaţie formată din reprezentanţi ai companiilor japoneze, în vizită la Ministerul Agriculturii

Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, a primit recent o delegaţie formată din reprezentanţi ai companiilor japoneze, cîstigătoare ale tenderului pentru implementarea proiectului „Utilizarea eficientă a combustibilului solid din biomasă”. Printre acestea figurează cunoscute companii precum „Toyota Tsusho Corporation”, „UNICO”, „Mitsui Corporation” „Niko Engineering Co.Ltd.” şi  “Watarai Co”.

La reuniune, partea moldavă a fost reprezentată de Unitatea de Implementare şi Administrare a Proiectului Creşterii Producţiei Alimentare, companiile “INCOMAS” şi “EST PIRAMIDA”.

Tematica discuţiilor  de astăzi a vizat  măsurile ce urmează a fi realizate în teremene restrînse la compartimentele “Lotul nr.1” şi “Lotul nr.2”, ale proiectului, în special, procurarea şi instalarea cazanelor pe peleţi produşi din reziduuri agricole şi, procurarea unui set de echipament pentru producerea peleţilor.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Japonia va oferi Moldovei un grant de 14 milioane de dolari SUA, partea niponă urmînd să instaleze cazane care vor funcționa pe bază de combustibil din biomasă, în școli şi grădinițe selectate în Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus