Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.07.2014

Macheta pavilionului național pentru World Expo 2015 expusa la Centrul comercial Malldova

Macheta pavilionului Moldovei la Expoziția Mondială Milano 2015 a fost expusă sâmbătă, 5 iulie, pentru accesul publicului larg, în galeria Artium al Centrului comercial Malldova. Timp de două săptămâni, moldovenii vor putea să o viziteze şi să vină cu propuneri privind participarea Moldovei la Expo Milano.

Amintim că, la ediția World Expo din 2015, Republica Moldova va participa în premieră cu un pavilion propriu, care va avea motto-ul “Să Strălucească Lumina – Energia Soarelui, Energia  Pamintului, Hrana pentru oameni”. Pavilionul,  rezultat al colaborării între artistul vizual Pavel Brăilă și arhitecții studioului Gorgona, va avea forma unui cub din sticlă. Pavilionul va fi încununat de o „floare solară” – instalaţie ce va reflecta lumina soarelui şi va atrage atenţia vizitatorilor expoziţiei. Construţia acestuia va începe în luna septembrie anul curent.

Moldova a mai participat la WorldExpo de doua ori, în 2000 în Hanovra, Germania, și în 2010 Shanghai, China. Dar ambele participari a fost nu cu pavilion propriu, ci în cadrul unor pavilioane comune.

Tematica expoziției mondiale din 2015 este „Hrănirea planetei, energie pentru viață”, ce oferă Republicii Moldova o oportunitate unică de a-şi promova imaginea, produsele şi tradiţiile.

În cadrul World Expo 2015, care se va desfășura între lunile mai și octombrie, sunt așteaptate câteva milioane de vizitatori la pavilionul național. După încheierea expoziției, Pavilionul va fi transportat la Chișinău și instalat la Centrul expozițional Moldexpo.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus