Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.07.2014

Ponta, despre ratificarea Acordului UE - Republica Moldova: Un moment istoric

Ponta, despre ratificarea Acordului UE - Republica Moldova: Un moment istoric

Ratificarea Acordului de asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova de către Parlamentele de la București și Chișinău reprezintă "un moment istoric", a susținut miercuri premierul Victor Ponta.

"Mă bucur foarte tare că România e prima țară care reușește să parcurgă procedura de ratificare a Acordului în primul rând cu Republica Moldova, dar și cu Ucraina și cu Georgia. Știu că mai sunt și alte țări baltice la fel de operative ca și noi, dar cel mai mult mă bucură știrea referitoare la votul din Parlamentul de la Chișinău. Acolo aveam emoții foarte mari și mă bucur foarte mult că și Parlamentul de la Chișinău a ratificat. Îl felicit și pe domnul prim-ministru Leancă și pe președintele Parlamentului, Corman.
Cred că e un moment istoric cu o semnificație pe care astăzi nu o simțim suficient de mult, dar care e un pas uriaș al celor de peste Prut nu doar în integrarea europeană, ci și în apropierea din nou față de noi", a declarat Ponta la Parlament.

Întrebat dacă interzicerea de către Rusia a importului de carne de bovină din România și Republica Moldova are legătură cu acest Acord, Ponta a spus: "Cred are, pentru că, așa cum v-a informat președintele ANSVSA, dacă respectăm toate procedurile europene, care eu cred că sunt foarte stricte... Toată lumea din Europa spune că România nu are nicio problemă și doar Rusia constată că avem o problemă, înseamnă că cei care greșesc sunt autoritățile din Rusia".

Camera Deputaților a aprobat miercuri proiectele de lege pentru ratificarea Acordurilor de asociere între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, Georgia și Ucraina, pe de altă parte, semnate la Bruxelles, la 27 iunie.

Deputații au adoptat proiectul privind Republica Moldova cu 284 voturi "pentru", un vot "împotrivă" și o abținere, proiectul privind Georgia cu 298 pentru, niciun vot împotrivă și nicio abținere și cel privind Ucraina — cu 239 voturi "pentru", niciun vor împotrivă și nicio abținere, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus