Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.06.2014

Guvernul României a aprobat proiectele pentru ratificarea Acordurilor de asociere între UE-Republica Moldova, Ucraina și Georgia

Guvernul României a aprobat proiectele pentru ratificarea Acordurilor de asociere între UE-Republica Moldova, Ucraina și Georgia

Guvernul a aprobat în ședința extraordinară de sâmbătă trei proiecte de lege pentru ratificarea Acordurilor de asociere între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, Ucraina și Georgia de cealaltă parte.

"Ne-am luat un angajament: acela că imediat după semnarea la Bruxelles a Acordului de asociere între Uniunea Europeană și Moldova în primul rând, dar și Georgia și Ucraina, vom fi, sper, prima țară care ratifică aceste acorduri. Am vorbit cu premierul Leancă, pe care l-am felicitat și care mi-a spus că azi, la ora 10,00, au avut ședință de Guvern pentru propria lor procedură.

Azi (n.r. sâmbătă) vreau să adoptăm în mod formal proiectele de legi privind ratificarea Acordurilor (..) și în felul acesta Parlamentul, săptămâna viitoare, în sesiune extraordinară, va putea să adopte cele două legi și urmează să fie promulgate. (...) Mă bucur extraordinar de tare. Chiar cred că este un moment cu adevărat istoric acest pas pe care Moldova în special, dar și Ucraina și Georgia îl fac către UE", a afirmat premierul, în debutul ședinței extraordinare de Guvern.

Ponta a adăugat că România are obligația să facă "lucruri concrete" pentru R. Moldova, scrie Agerpres.

"Dacă am făcut până acum lucruri concrete — și eu și cred că mai mulți dintre dvs veți merge în septembrie — octombrie să inaugurăm grădinițele pe care Guvernul moldovean le face din banii pe care noi i-am alocat. Am fost împreună cu prim-ministrul Leancă, cu ministrul de Externe, dar și cu ceilalți, cu europarlamentari, am obținut ridicarea vizelor", a mai spus Ponta.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus