Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.06.2014

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de Asociere la UE

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de Asociere la UE

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de Asociere între Republica Moldova, pe de o parte, şi Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de altă parte, semnat pe 27 iunie 2014 la Bruxelles.


Proiectul a fost prezentat în şedinţa Executivului de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Ea a făcut o trecere în revistă a cooperării cu Uniunea Europeană și a vorbit despre negocierile asupra Acordului de Asociere, care au finalizat în vara anului trecut. Ministrul a subliniat că prevederile Acordului nu contravin Constituției R. Moldova. Totodată, a precizat că țara noastră va beneficia de asistență financiară din partea UE care va ajuta Republica Moldova să devină un stat modern, cu valori europene.

„Mulțumesc tuturor colegilor din Guvern, Parlament, dar și ai societății civile pentru constibuția valoroasă la succesul nostru comun”, a spus în concluzie Natalia Gherman.

Prim-ministrul a subliniat că cel mai important angajament este față de cetățeni. „Angajamentele cele mai importante, care rezultă din acest Acord, sunt instituții funcționale în serviciul cetățenilor, instituții care combat mult mai eficient corupția, separarea reală a puterii, justiție care într-adevăr  judecă după lege și nu după careva interese, economie cu adevărat de piață - iată care sunt obiectivele noastre”, a mai spus Iurie Leancă.

În vederea realizării prevederilor Acordului de Asociere, nu este prevăzută înfiinţarea unor noi structuri. Documentul aprobat astăzi în ședința Cabinetului de miniștri va fi prezentat spre examinare Preşedinţiei.

Ieri, 27 iunie, la Bruxelles, Iurie Leancă a semnat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, alături de Ucraina și Georgia, în prezența a 28 de șefi de stat și de guvern din țările membre ale UE, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus