Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.06.2014

Un locuitor din Orhei este învinuit de procurori de escrocherie şi uzurparea de calităţi oficiale

Procuratura sect.Rîşcani l-a pus astăzi sub învinuire pe un locuitor al satul Peresecina, raionul Orhei, în acţiunile căruia procurorii au reţinut comiterea escrocheriei şi uzurpării de calităţi oficiale.

Temei pentru pornirea procesului penal a servit plîngerea depusă de către o locuitoare a capitalei care reclama comportamentul abuziv al bărbatului.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au stabilit că în decursul lunii mai curent, prezentîndu-se ca fiind colaborator al Ministerului Afacerilor Interne, învinuitul i-a cerut femeii o taxă lunară de 2500 lei. În schimbul acestei sume, “poliţistul” urma să-i asigure protecţie din partea organelor de drept, pentru ca să nu fie trasă la răspundere pentru practicarea serviciilor de masaj în apartamentul pe care aceasta îl închiria.

Bărbatul a fost reţinut în flagrant în apartamentul femeii, imediat după primirea sumei de 10 mii de lei, iar la demersul procurorilor, învinuitului i-a fost aplicată măsura preventivă – arestul pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, învinuitul, în vîrstă de 27 ani, nu era angajat în cîmpul muncii, iar despre afacerea femeii a aflat de pe un site de anunţuri, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Pentru escrocherie şi uzurparea de calităţi oficiale, legislaţia prevede pînă la 6 ani de detenţie.

Cetăţenilor care sunt martori sau au devenit victime ale unor persoane care se dau drept procurori sau se prezintă ca fiind angajaţi ai organelor de drept şi în acelaşi timp, încalcă legea, - să nu ezite să comunice despre abuzuri la:
-    linia specializată anticorupţie a Procuraturii Generale: (022) 226-648(022) 226-648;
-    linia anticorupţie a MAI cu numărul scurt - 1520.




cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus