Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.06.2014

Consulatul onorific al Republicii Moldova s-a deschis la Seul

Consulatul onorific al Republicii Moldova s-a deschis la Seul

O delegaţie a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, condusă de Secretarul General, Mihai Căpăţînă, a efectuat, în perioada 2-5 iunie 2014, o vizită de lucru în Republica Coreea. În cadrul vizitei au avut loc consultări pe subiecte consulare în vederea eliminării regimului de vize pentru paşapoartele ordinare moldoveneşti.

De asemenea, au avut loc o serie de întrevederi la Ministerul Afacerilor Externe sud-coreean, în scopul coordonării agendei bilaterale pentru acest an, în particular privind schimbul de vizite oficiale şi desfăşurarea consultărilor politice între cele două instituţii diplomatice.

Un subiect de maxim interes în cadrul întrevederii de la Ministerul Comerţului, Industriei şi Energiei al Republicii Coreea a fost atragerea investiţiilor în agricultură, implementarea unor proiecte în domeniul telecomunicaţiilor şi energiei. În acest scop a avut loc o vizită de informare la compania DOOSAN, lider în domeniul energiei.

În cadrul vizitei în Coreea de Sud, Secretarul General a participat la ceremonia de deschidere oficială a Consulatului onorific al Republicii Moldova la Seul.

Potrivit MAEIE, datele de contact ale Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Seul:

Adresă: 16/F, DOOSAN Tower, 275 Jangchungdsan-Ro st. Jung-Gu, Seoul, 100-730, Korea.
Tel. 822-2-3398-1035 82-2-3398-3603

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus