Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.05.2014

Guvernul a aprobat ratificarea unui acord care va ajuta antreprenorii de la sate

  Guvernul a aprobat ratificarea unui acord care va ajuta antreprenorii de la sate

Este vorba despre Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă în vederea realizării Programului Rural de Reziliență Economico-Climatică Incluzivă (IFAD VI).

Programul își propune creșterea rezistenței climatice la producerea agricolă pentru 62 de mii de persoane, prin îmbunătățirea solului, prin introducerea agriculturii de conservare și practicile de îmbunătățire a calității solului. De asemenea, va permite dezvoltarea infrastructurii pentru grupuri de producători agricoli, cum ar fi drumuri de acces la zonele de producere, aprovizionarea cu apă pentru irigare, apă potabilă, acordarea serviciilor de consultanță.

Valoarea totală a programului este de 46,35 de milioane de dolari, dintre care circa 26 de milioane sub formă de împrumut și grant, iar restul banilor - din surse locale, inclusiv contribuțiile beneficiarilor de program.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, documentul va fi pus în aplicare până în anul 2019. Acordul a fost semnat pe data de 20 februarie 2014, la Roma.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus