Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.05.2014

Doi poliţişti au fost condamnați la câte 5 ani de închisoare

Doi poliţişti din raionul Dubăsari au fost condamnaţi la închisoare după ce au fost recunoscuţi culpabili de comiterea torturii şi depăşirii atribuţiilor de serviciu.

Potrivit Direcţiei judiciare a Procuraturii Generale, cazul a avut loc în anul 2009, când inculpaţii activau în cadrul postului de poliţie Ustia, Dubăsari. Suspectând doi minori de 16 şi, respectiv, 17 ani de comiterea unui furt, poliţiştii i-au încătuşat în biroul de serviciu, după care i-au torturat pentru a-i impune să recunoască comiterea furtului. În continuare, poliţiştii l-au transportat pe unul dintre minori într-un grajd, unde l-au ţinut imobilizat timp de o noapte.

În iunie 2012, poliţiştii au fost achitaţi de magistraţii Judecătoriei din Dubăsari, din motiv că fapta nu a fost săvârşită de inculpaţi. Procurorii au contestat sentinţa considerând-o ilegală, iar recent, Curtea de Apel Chişinău i-a condamnat pe inculpaţi la câte 5 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în organele MAI pe un termen de 5 ani. Prin aceeaşi decizie inculpaţilor le-au fost stabilite amenzi a câte 150 unităţi convenţionale.

Decizia este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus