Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.05.2014

Reuniune a Comisiei Europene cu guvernul Republicii Moldova pe 15 mai, la Bruxelles

Reuniune a Comisiei Europene cu guvernul Republicii Moldova pe 15 mai, la Bruxelles

Comisia Europeană va avea o reuniune cu guvernul Republicii Moldova, condus de prim-ministrul Iurie Leancă, pe 15 mai, la Bruxelles, a declarat joi Jonathan Todd, purtător de cuvânt al CE.

"În cadrul întâlnirii vor fi evaluate ultimele evoluții din R. Moldova și pregătirile ambelor părți pentru viitorul Acord de Asociere UE-Moldova", a declarat purtătorul de cuvânt în cadrul briefingului de presă cotidian.

Cu acest prilej vor fi analizate "stadiul realizării unor reforme-cheie" din R.Moldova, CE menționând într-un comunicat că domeniile vizate sunt justiția, mediul de afaceri și relațiile energetice.

Întrevederea de la Comisia Europeană va fi urmată de o conferință de presă comună a președintelui CE, Jose Manuel Barroso, și a premierului R. Moldova, Iurie Leancă.

Conform concluziilor ultimului Consiliu European, Acordurile de Asociere cu UE ale R.Moldova și Georgiei ar urma să fie semnate până la sfârșitul lunii iunie.

Vizita lui Iurie Leancă la Comisia Europeană este a doua a unui premier al unei țări din Parteneriatul Estic săptămâna viitoare, după cea de marți, 13 mai, a prim-ministrului ucrainean Arseni Iațeniuk, care va fi și el însoțit de o delegație guvernamentală, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus