Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.05.2014

Serviciului de Informaţii şi Securitate a subminat acţiunea conspirativă a unei filiere transnaţionale care urma să pună în circulaţie 2000 de cartele telefonice de contrabandă

Serviciului de Informaţii şi Securitate a subminat acţiunea conspirativă a unei filiere transnaţionale care urma să pună în circulaţie 2000 de cartele telefonice de contrabandă

Rezultat al unei operaţiuni comune a Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) şi Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost subminată acţiunea conspirativă a unei filiere transnaţionale care urma să pună în circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi în unele ţări limitrofe, 2000 cartele cu numere telefonice (SIM) ale unui operator de telefonie – GSM de peste hotare.

Astfel, cartelele SIM, emise de către respectivul operator de telefonie mobilă, au fost transmise – utilizând o reţea de contrabandă – prin mijlocirea unui însoţitor de tren de pe o rută internaţională. Suspectul reţinut pe peronul din gara feroviară „Chişinău”, care urma să prea cantitatea mare de material de aceeaşi provenienţă, s-a dovedit a fi cetăţean al Republici Moldova.

Pe motiv că legislaţia unor ţări prevede expres obligativitatea eliberării unei cartele telefonice cu număr exclusiv în baza unui act de identitate, totalitatea suporturilor informaţionale de material plastic specificate au fost procurate şi înregistrate în baza rechizitelor juridice ale unui agent economic străin.

Potrivit SIS, ancheta urmează să clarifice împrejurările în care s-a produs „operaţiunea” clandestină de transmitere a lotului precizat de „marfă”, în mod concomitent destinaţia finală a acestuia, precum şi stabilirea răspunderii pretinşilor intermediari. În cazul în care faptul penal va fi dovedit – împotriva infractorilor va fi pornită acţiunea în justiţie cu scopul de a obţine pedepsirea lor conform legilor în vigoare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus