Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.05.2014

Marea Britanie va ajuta Republica Moldova în aplicarea prevederilor Acordului de Asociere și a celui de liber schimb

Marea Britanie va ajuta Republica Moldova în aplicarea prevederilor Acordului de Asociere și a celui de liber schimb

Premierul Iurie Leancă  avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, William Hague. Oficialii au discutat despre relațiile bilaterale, inclusiv comercial-economice, agenda europeană a Republicii Moldova și reformele aplicate în țara noastră.

Premierul a vorbit despre necesitatea măririi exportului produselor moldovenești pe piața europeană. La rândul său, William Hague a menționat că oamenii de afaceri din Marea Britanie sunt interesați să investească în economia Republicii Moldova.

William Hague a mai spus că Marea Britanie susține perspectiva europeană a țării noastre, integritatea și suveranitatea Republicii Moldova.

„Suntem dispuși să susținem Moldova în semnarea și aplicarea prevederilor Acordului de Asociere, inclusiv cu privire la crearea Zonei de comerț liber, aprofundat și comprehensiv. Moldova este o țară europeană, care trebuie să se folosească de toate oportunitățile pe care le oferă aceste prevederi”, a declarat oficialul britanic.    

De asemenea, William Hague a reiterat că Londra mizează pe soluționarea pașnică, în formatul 5+2, a problemei transnistrene și identificarea unei soluții acceptată de către părţi, cu respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Agenda vizitei ministrului de Externe al Marii Britanii la Chișinău cuprinde întrevederi cu conducerea statului, precum și cu liderii opoziției, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus