Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.04.2014

Igor Corman a avut o întrevedere cu echipa de experți ai FMI

Igor Corman a avut o întrevedere cu echipa de experți ai FMI

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Max Alier, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova. Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat evoluțiile politice din Republica Moldova și prognozele economice pentru anul 2014, aspecte legate de politica bugetar-fiscală, situaţia în sistemul financiar-bancar. De asemenea, părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile din regiune și riscurile potențiale pentru Republica Moldova.  

Igor Corman a făcut o trecere în revistă a actelor adoptate de Parlament pentru îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul financiar-bancar. Șeful Legislativului s-a referit și la proiectele legislative aflate în examinare în comisiile de profil ale Parlamentului, care, odată adoptate, vor completa instrumentarul Băncii Naționale și al instituțiilor abilitate pentru buna gestionare a domeniului financiar-bancar.

La rândul său, Max Alier a informat despre obiectivele actualei Misiuni de monitorizare, care se va afla în țara noastră până la 30 aprilie curent, perioadă în care experții FMI vor examina politicile macroeconomice ale Republicii Moldova și vor purta discuţii cu autorităţile. Max Alier a menționat că Fondul Monetar Internațional este dispus să ofere în continuare asistența tehnică necesară autorităților de resort în perfecționarea politicilor financiar-economice. 

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, ultima misiune de experți ai FMI s-a aflat în țara noastră la sfârșitul lunii ianuarie 2014. În cadrul ultimului program, Republica Moldova a beneficiat de asistenţă financiară din partea FMI în valoare de aproximativ 566 de milioane de dolari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus