Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
22.04.2014

Japonia oferă Republicii Moldova un grant în valoare de 2,12 milioane de dolar ipentru procurarea echipamentului medical

Japonia oferă Republicii Moldova un grant în valoare de 2,12 milioane de dolar ipentru procurarea echipamentului medical

Echipamentul va fi procurat în baza unui Acord semnat astăzi la Chișinău de către Prim-ministrul Iurie Leancă și Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Toichi Sakata. Documentul prevede oferirea a 2,12 milioane de dolari pentru dotarea cu echipament modern a Spitalului Oncologic și a Spitalelor regionale din Bălți și Cahul. Din aceste surse vor fi procurate 20 de dispozitive medicale moderne pentru diagnosticare.

Semnarea Acordului a fost precedată de o întrevedere, în cadrul căreia oficialii au discutat despre relațiile bilaterale. Prim-ministrul a exprimat recunoștință Guvernului Japoniei pentru suportul continuu pe care îl oferă țării noastre. Iurie Leancă a remarcat sistemul de energie fotovoltaică, lansat cu suportul unui proiect japonez la  Institutul Oncologic.

Toichi Sakata a menționat că țara sa va continua să sprijine Republica Moldova în realizarea reformelor. Ambasadorul a salutat eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni în spațiul Schengen, începând cu 28 aprilie 2014.

Oficialii au optat pentru un dialog mai activ între cele două țări, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus