Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.04.2014

Iurie Leancă salută Rezoluția Parlamentului European de a susține perspectiva europeană a Republicii Moldova

Iurie Leancă salută Rezoluția Parlamentului European de a susține perspectiva europeană a Republicii Moldova

Prim-ministrul Iurie Leancă se arată convins că parcursul european al țării noastre va fi unul ireversibil, atunci când Republica Moldova va deveni candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Șeful Executivului face afirmația în contextul Rezoluției de astăzi a Parlamentului European în care se menţionează că Republica Moldova are dreptul să ceară calitatea de membră a UE.

Drept urmare, Premierul a avut astăzi o discutie la telefon cu Elmar Brok, Președinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European și cu eurodeputata Monica Macovei, președinta Comitetului de cooperare cu Republica Moldova. Iurie Leancă le-a mulțumit pentru sprijinul în adoptarea rezoluţiei de astăzi.

„Este încă un pas spre perspectiva europeană a țării noastre, ceea ce înseamnă că Republica Moldova merge ferm pe calea de a deveni candidată la aderare. Țara noastră este pregătită să ceară acest drept”, spune Iurie Leancă.

În acceași rezoluție, Parlamentul European salută anularea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova şi subliniază importanţa semnării, cât mai curând posibil, a Acordului de Asociere. Totodată, Parlamentul European face apel ca imediat după semnarea acestuia să se purceadă la ratificarea completă a Acordului, până la finalizarea mandatului actualei Comisii Europene.

În acelaşi timp, Parlamentul European a reconfirmat sprijinul pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova şi a calificat drept o acţiune iresponsabilă adresarea regiunii transnistrene către Federaţia Rusa privind recunoaşterea acesteia în calitate de stat independent. În context, Parlamentul European a făcut apel la reluarea negocierilor în formatul „5+2”, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus