Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.04.2014

Delegația Parlamentului Republicii Moldova efectuează o vizită de studiu la Parlamentul Republicii Lituania

În cadrul vizitei de studiu la Vilnius, parlamentarii moldoveni se vor familiariza cu experiența Lituaniei în domeniul asistenței sociale, a politicilor și strategiilor de protecție socială, legislaţia şi politica demografică de stat, cadrul legislativ în domeniul asigurărilor sociale, asistenţei sociale și protecţiei familiei.

Potrivit programului, deputații vor avea o serie de întâlniri cu membrii Comisiei protecție socială din Seimul Lituaniei, cu reprezentanții Ministerului muncii și protecției sociale, precum și cu conducerea Fondului național de asigurări sociale în scopul transferului de experiență, preluării de expertiză și bune practici.

Vizita delegației Parlamentului Republicii Moldova are loc în cadrul Programului ”Suport pentru dezvoltarea Parlamentului Republicii Moldova”, implementat de PNUD. Obiectivul general al Programului este de a dezvolta capacitățile instituției parlamentare în exercitarea funcțiilor legislativă, de reprezentare și de control.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, delegația parlamentară este formată din deputații Maria Nasu, Elena Frumosu, Valentina Stratan, Gheorghe Brega.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus