Trimite e-mail | Printeaza
IT
11.04.2014

Proiectul de lege cu privire la parcurile din industria tehnologiei informației, discutat cu experți germani

Proiectul de lege cu privire la parcurile din industria tehnologiei informației, discutat cu experți germani

Formarea unei industrii TI competitive pe plan regional și internațional, bazată pe cunoaștere și inovații, în care companiile creează valoare adăugată şi oferă produse şi servicii complexe, integrând rezultatele cercetării şi dezvoltării. Aceasta este viziunea Strategiei de creștere a competitivității industriei TI pentru anii 2014-2020. Documentul a fost elaborat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) și propus pentru consultări publice. Astăzi, la MTIC a fost organizată o dezbatere pe marginea proiectului, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor de stat, ai societății civile, ai mediului de afaceri, dar și experți ai GET (German Economic Team).

Strategia se axează pe 3 priorități: Excelența în educație în domeniul TI, Mediu de afaceri favorabil în domeniul TI și Piețe și parteneriate internaționale. La capitolul educație, Strategia vizează creșterea numărului personalului calificat în industria TI . Pentru îmbunătățirea mediului de afaceri se propune crearea parcurilor IT, care vor oferi condiții propice pentru atragerea investițiilor și specialiștilor calificați în scopul elaborării și aplicării unor produse și servicii TI competitive.

Experții germani au prezentat viziunea și propunerile lor la acest subiect. Obiectivele unui IT Parc sunt multiple, însă cel mai important este asigurarea unui mediu de afaceri favorabil pentru companiile IT noi și cele cu experiență, consideră expertul Jorg Radeke. „Pe această cale vor fi create mai multe locuri de muncă și va fi promovată imaginea Republicii Moldova pe plan internațional”, a mai adăugat expertul.

Potrivit MTIC, după încheierea consultărilor publice, setul de documente privind competitivitatea industriei TI urmează a fi propus spre aprobare Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus