Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
02.04.2014

Bolnavii de cancer vor beneficia de mai multe servicii de asistență protetică

Bolnavii de cancer vor beneficia de mai multe servicii de asistență protetică

Bolnavii de cancer care au suferit extirparea unor tumori în regiunea capului și gâtului, precum şi la aparatul locomotor, vor beneficia de proteze individuale gratuit. Cheltuielile vor fi acoperite și asigurate din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală. Guvernul a avizat pozitiv un aviz în acest sens, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Anual la Institutul Oncologic sunt operați aproximativ 100 de pacienți cu tumori în regiunea capului și gâtului şi în jur de 50 de pacienți cu tumori a sistemului osteoarticular. Tratamentul include nu doar înlăturarea tumorii şi a segmentului afectat, dar şi restabilirea formei anatomice şi funcţiei segmentului afectat.

Protezele vor fi confecționate în laboratorul Institutului Oncologic, deschis cu suport financiar extern. Formele și dimensiunile tumorilor sunt diverse, iar protezele, de cele mai multe ori, trebuie să fie confecționate individual ori sunt folosite cele flexibile, care se adaptează la dimensiunile necesare.

Decizia de astăzi completează avizul susținut de Guvern acum două săptămâni, care prevede acordarea gratuită a protezelor mamare pentru reconstrucţia sânului după intervenția chirurgicală cauzată de cancer.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus