Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.03.2014

Valeriu Lazăr se află într-o vizită de lucru în Republica Cehă

Valeriu Lazăr se află  într-o vizită de lucru în Republica Cehă

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr se află  într-o vizită de lucru în Republica Cehă, la invitația Guvernului ceh. Valeriu Lazăr în cadrul vizitei sale la Praga, are o serie de întâlniri cu oficiali din țara gazdă, în cadrul acestora vor fi abordate subiecte privind fortificarea relațiilor de cooperare economică între Republica Moldova și Republica Cehă.
 
Vizita la Praga a viceprim-ministrului Valeriu Lazăr, are ca scop aprofundarea cooperării moldo-cehe atât la nivel bilateral, cât și în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.
 
Conform agendei, vicepremierul Lazăr, are stabilite întâlniri cu viceprim-ministrul Pavel Belobradek și ministrul Industriei și Comerțului, Jan Mladek. Oficialii vor pune accent pe dezvoltarea proiectelor investiţionale comune, de parteneriat public-privat, inclusiv posibilitatea lansării producerii felinarelor cu becuri LED în Republica Moldova și alte proiecte de cooperare. De asemenea se va discuta și despre metodele de sporire a eficacității grupului de lucru intre-guvernamental moldo-ceh în domeniul energetic.
 
Totodată, vicepremierul se întâlnește cu Yaroslav Hanak, Președintele Confederației Industriașilor și Transportatorilor din Republica Cehă, cu care va  discuta despre potențialul investițional pe care îl oferă Republica Moldova, inclusiv zonele economice libere și parcurile industriale din Republica Moldova.
 
În cadrul vizitei Valeriu Lazăr va avea o întrevedere și cu Karel Boruvka, viceministru al Afacerilor Externe al Republicii Cehe. Perspectivele semnării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și căile de valorificare a oportunităților ce le oferă acesta, vor fi principalele subiecte abordate. Totodată, aceștia vor stabili detaliile vizitei președintelui Cehiei în Moldova, preconizată pentru perioada 22 – 23 mai, curent la Chișinău.
 
Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei, Valeriu Lazăr se va întâlni cu potențiali investitori și diverși reprezentanți ai mediului de afaceri din Cehia pentru a identifica și valorifica oportunitățile de cooperare economică.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus