Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.03.2014

Igor Corman în vizită oficială în Suedia, la invitația omologului său, Per Westerberg

Igor Corman în vizită oficială în Suedia, la invitația omologului său, Per Westerberg

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, efectuează o vizită oficială în Suedia, în perioada 17-18 martie 2014, la invitația omologului său, Per Westerberg.

Președintele Parlamentului este însoțit de o delegație parlamentară formată din deputații Valeriu Streleț, Președintele Fracțiunii PLDM, Ion Hadârcă, Președintele PLR și deputata PD Valentina Stratan.

La Stockholm, Igor Corman va avea întrevederi cu Președintele și Prim-vicepreședintele Parlamentului Suediei, Per Westerberg și Susanne Eberstein, cu deputații din Comisia parlamentară afaceri externe și din Comisia pentru afaceri europene. Igor Corman va mai purta discuții cu Președinta Consiliului Municipal Stockholm, Margareta Björk.

De asemenea, delegația parlamentară are planificată o întâlnire cu Guvernatorul provinciei Uppsala Peter Egardt și vizite la Universitatea suedeză de Științe Agricole, Universitatea Uppsala, Universitatea Holding Company și Centrul de Inovații AB Uppsala. În cadrul acestor vizite deputaților moldoveni le vor fi prezentate proiectele de cercetare și inovațiile științifice ale studenților și profesorilor în domeniul eficienței energetice, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Președintele Riksdag-ului Suediei, Per Westerberg, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova în septembrie 2013. Parlamentul Suediei a oferit asistență Parlamentului Republicii Moldova în cadrul unui program pentru consolidarea democrației, implementat în perioada 2012 - 2013. În prezent, Legislativul beneficiază de asistență din partea Suediei și Danemarcei în cadrul proiectului implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare „Îmbunătățirea democrației în Republica Moldova prin suport parlamentar și electoral”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus