Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.03.2014

Iurie Leancă va merge mâine într-o vizită de lucru la Kiev

Iurie Leancă va merge mâine într-o vizită de lucru la Kiev

Şeful Guvernului de la Chişinău va merge mâine, 17 martie 2014, într-o vizită de lucru la Kiev, unde se va întâlni cu oficiali ucraineni. Iurie Leancă va purta discuţii cu omologul său Arseni Yaţeniuk, cu preşedintele Radei Supreme şi preşedintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov, cu deputaţii Vitali Kliciko şi Piotr Poroşenko, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Premierul moldovean va avea un mesaj de susţinere şi solidaritate cu Ucraina privind suveranitatea şi integritatea teritorială a acestei ţări. Iurie Leancă va reafirma sprijinul Republicii Moldova de menţinere a stabilităţii în regiune, de neadmitere a tensiunilor şi depăşire a actualei crize exclusiv pe căi paşnice.
 
Delegaţia moldoveană, din care mai fac parte vicepremierul şi ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, şi ministrul de Interne, Dorin Recean, va aborda la Kiev subiecte din domeniul energetic, problema transnistreană, agenda europeană şi securitatea la frontiera moldo-ucraineană.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus