Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.03.2014

Corlățean: Vizita premierului în Moldova și Georgia - un semnal politic de care aceste țări au nevoie în momente complicate

Corlățean: Vizita premierului în Moldova și Georgia - un semnal politic de care aceste țări au nevoie în momente complicate

Ministerul Afacerilor Externe, Titus Corlățean a declarat, joi, că vizita sa și a premierului Victor Ponta de vineri în Georgia și Republica Moldova reprezintă un semnal politic pentru aceste țări în momente complicate în regiune.

"Este extrem de important că primul-ministru al României, Victor Ponta, merge în Georgia, merge în Republica Moldova, îl acompaniez ca ministru de Externe, este firesc, pentru că, în primul rând, este un semnal de sprijin, de solidaritate, un semnal politic, de care aceste țări au nevoie în aceste momente complicate în regiune", a afirmat ministrul în cadrul emisiunii ''În linia întâi'' difuzată de TVR1.

Corlățean a anunțat că în cadrul vizitei se vor discuta "aspecte concrete legate de traseul european, legate de faptul că, și în cazul Georgiei, pe lângă Republica Moldova, România a spus foarte clar 'să accelerăm semnarea acordului de asociere, procedura legată de libera circulație pentru cetățenii georgieni".

Totodată vor fi abordate și chestiuni legate de cooperarea economică bilaterală.

"Să vedem ce facem cu legătura de feribot între Constanța și Batumi, traficul de mărfuri din acea regiune Caspică prin Marea Neagră spre Europa și în sens invers. Deci sunt mize economice importante", a afirmat Corlățean.

Premierul Victor Ponta efectuează, în zilele de 14 și 15 martie, o vizită oficială în Georgia, prima vizită oficială la nivel de Prim-ministru al României în această țară.

Vineri, înainte de deplasarea în Georgia, Victor Ponta va merge la Chișinău, unde va avea o întrevedere cu premierul moldovean Iurie Leancă, cu care va susține declarații comune.

Premierul va fi însoțit de ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus