Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.03.2014

Consiliul municipal Chişinău a aprobat tarifele pentru emiterea autorizaţiilor de construire

Consiliul municipal Chişinău a aprobat tarifele pentru emiterea autorizaţiilor de construire

Pentru construcţia caselor de locuit particulare, reconstruirea şi resistematizarea apartamentelor şi construirea anexelor a fost stabilit un tarif de 100 de lei.

În acelaşi timp, pentru obiectivele cu suprafaţa totală construită:  de până la 1000 m.p. – 3 × suprafaţa totală a obiectivului autorizat;  de până la 5000 m.p. – 3 × suprafaţa totală a obiectivului autorizat;  de până la 10000 m.p. – 2,5 × suprafaţa totală a obiectivului autorizat;  de până la 20000 m.p. – 1,75 × suprafaţa totală a obiectivului autorizat;  de până la 30000 m.p. – 1,67 × suprafaţa totală a obiectivului autorizat; de peste 30000 m.p. – taxa constituie 60 mii lei.

Pentru emiterea autorizaţiilor de construire a obiectivelor finanţate din mijloace financiare publice şi pentru lucrări de utilitate publică de interes naţional sau municipal nu se vor achita taxe. De asemenea, se scutesc de achitarea taxei stabilite persoanele care au suferit în urma calamităţilor naturale şi a situaţiilor excepţionale.

Plăţile pentru emiterea autorizaţiilor de construire se vor transfera în bugetul municipal, prin intermediul Trezoreriei Teritoriale Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus