Trimite e-mail | Printeaza
IT
04.03.2014

Sectorul telecomunicațiilor reprezintă un pilon important al economiei statului

Sectorul telecomunicațiilor  reprezintă un pilon important al economiei statului

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei,  Valeriu Lazăr, a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Grupului Orange, Președinte al Grupului pentru Europa, Benoit Scheen, astăzi, 4 martie curent. În cadrul întâlnirii aceștia au discutat despre tendinţele pe piaţa comunicaţiilor electronice din Republica Moldova şi Europa și proiectele investiționale ale Companiei Orange în Moldova.

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a subliniat, în cadrul întrevederii, interesul pe care-l acordă Guvernul domeniului telecomunicațiilor: „Sectorul telecomunicațiilor  reprezintă un pilon important al economiei statului. Astfel, Guvernul Republicii Moldova încurajează dezvoltarea acestui sector și asigură un mediu propice pentru o competiție corectă  între operatorii existenți pe piață și alți potențiali investitori.”

Vice-președintele Grupului Orange Benoit Scheen, a dat asigurări că Grupul este dispus să investească în continuare pentru a oferi servicii tehnologice moderne și pentru a dezvolta proiecte sociale. „Piața Republicii Moldova este una liberă și competitivă și ne exprimăm încrederea că Guvernul o va menține astfel, fără a fi introduse măsuri administrative restrictive de reglementare”,  conchis Benoit Scheen.
 
Potrivit Ministerului Economiei, Valeriu Lazăr a asigurat reprezentanții companiei că Grupul Orange este un partener important, menționând totodată că Guvernul nu este părtinitor: „ Procesul de luare a deciziilor privind regulile de joc este unul transparent, ce urmărește echitatea și corectitudinea față de toți, pentru ca în final să aibă de câștigat toate părțile implicate: operatorii, statul și cel mai important - consumatorii finali.”

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus