Trimite e-mail | Printeaza
Social
03.03.2014

Compania Moldtelecom este sponsorul general al Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor – 2014”

Compania Moldtelecom este sponsorul general al Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor – 2014”

Cel mai mare operator de Telecomunicații din Republica Moldova – compania Moldtelecom, este sponsorul general al Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor – 2014”, ediția a 48-a, eveniment care se va desfășura în perioada 1-10 Martie curent. Implicarea activă a companiei Moldtelecom în organizarea Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor” rezidă din rolul deosebit de important pe care îl are compania în viața social-economică și fortificarea sectorului cultural din țara noastră. Acestea în contextul în care ”Cultura” s-a aflat mereu în centrul atenției, a fost susținută și promovată de către Moldtelecom ca și premisă de bază a dezvoltării și progresului comunitar.

Întrebat despre importanța Festivalului ”Mărțișor” pentru compania Moldtelecom în special și pentru societatea noastră în general, Directorul Companiei ”Moldtelecom”, Dl Vitalie Iurcu a menționat următoarele: ”Cultura națională reprezintă pentru compania Moldtelecom o carte de vizită atât pe plan intern, cât și extern, iar promovarea și valorificarea potențialului cultural din țara noastră este unul din dezideratele companiei. Acceptarea suportului pentru organizarea evenimentului cultural de importanță internațională, Festivalul ”Mărțișor – 2014”, este pentru compania Moldtelecom un gest de respect profund pentru participanții la tradiționalul eveniment, care prin dedicația și prestația lor artistică reușesc să țină vie tradiția Mărțișorului și s-o transmită generațiilor viitoare. Cu acest prilej, îmi exprim încrederea și speranța că Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor – 2014”, ne va impresiona prin sinergia dintre original, divers și creativ iar muzica de Mărțișor ne va aduce primele raze de primăvară minunată, plină de iubire și realizări frumoase pentru fiecare.

Festivitatea de inaugurare a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor – 2014” va avea loc sâmbătă, 1 martie, la Palatul Național Nicolae Sulac, în cadrul unui concert de gală cu evoluarea  artiștilor Valentina Naforniță, Ilian Gârneț, Zinaida Julea, Nelly Ciobanu, formația Catharsis, formația Plăieșii, trupa de balet a Operei Naționale ș.a.

În cadrul Festivalului vor avea loc 49 de spectacole muzicale organizate de instituţiile concertistice din subordinea Ministerului Culturii Republicii Moldova, dintre acestea 21 concerte vor fi organizate în diferite raioane ale țării: Orhei, Bălți, Soroca, Fălești, Ungheni, Drochia, Cahul, Nisporeni, Hâncești, Călărași, Florești, Strășeni, Șoldănești, Ceadâr-Lunga, Dondușeni, inclusiv două în oraşul Tiraspol.

La “Mărțișor” vor evolua artiști și colective artistice renumite din afara țării, precum: ansamblul “Sukhishvili” (Georgia), formația “Holograf” (România), Kristina Orbakaite, Jasmin (Rusia), organistul Jan Bokszczanin (Polonia), Baletul din Kiev (Ukraina), artiști din Israel, Belgia, Germania, Belarus, China, Italia, Armenia. Pentru prima dată la Festivalul “Mărțișor” din anul curent vor fi organizate două concerte ale faimosului grup de dansatori compus din persoane cu dizabilităţi „China Disabled People’s Performing Art Troupe” din Republica Populară Chineză.

Potrivit unui comunicat al companiei, toți iubitorii de frumos, armonie, dragoste și optimism, sunt așteptați la concertele Festivalului ”Mărțișor – 2014” pentru a-și delecta nobil privirea în culori de grație și a asculta cu sufletul primele sunete de primăvară.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus