Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.03.2014

Banca Naţională a Moldovei iniţiază proiectul ”Deschide inima către educaţia financiară”

Banca Naţională a Moldovei iniţiază proiectul ”Deschide inima către educaţia financiară”

Banca Naţională a Moldovei iniţiază proiectul ”Deschide inima către educaţia financiară”, care se va derula pe parcursul Săptămînii Internaţionale a Educaţiei Financiare în  perioada 10-17 martie 2014.

Astfel, banca centrală îşi propune integrarea proceselor de instruire în acest sens, desfăşurate actualmente în cadrul cluburilor de voluntariat, al liceelor, asociaţiilor obşteşti, ONG-lor şi altor instituţii de diverse profiluri în diferite colţuri ale ţării, precum şi în capitală. Proiectul în cauză va oferi posibilitatea de comunicare, realizare a schimbului de idei şi experienţă între formatorii de cultură financiară, pentru stimularea şi acoperirea interesului societăţii la acest subiect.

În prima zi a săptămînii menţionate, la Banca Naţională va avea loc o conferinţă a formatorilor. Ulterior, la dispoziţia grupurilor autoorganizate ce activează în scop de educaţie financiară va fi pusă o sală de conferinţe a băncii centrale, conform unui program agreat din timp.

Fiecare workshop va începe cu o scurtă prezentare despre Banca Naţională a experţilor de aici şi va continua în modul în care tinerii studioşi s-au obişnuit să-şi realizeze activitatea în cluburile lor.

Participanţii la întrunire vor avea apoi prilejul să viziteze sala de expoziţii a Băncii Naţionale pentru a vedea colecţia de monede comemorative şi jubiliare, însemnele monetare emise în Republica Moldova de la început şi pînă în prezent, donaţii ale angajaţilor Băncii Naţionale şi ale băncilor centrale din lume.

Potrivit BNM, desfăşurarea proiectului ”Deschide inima către educaţia financiară” în cadrul Săptămînii Internaţionale a Educaţiei Financiare va contribui la extinderea cunoştinţelor publicului în acest sens şi optimizarea proceselor de susţinere a incluziunii financiare.

Liderii grupurilor educaţionale autoorganizate sînt invitaţi să-şi adreseze solicitările de a participa la evenimentele respective şi de a-şi organiza orele în această perioadă la Banca Naţională a Moldovei, la adresa: deschideinima@bnm.md.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus