Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.02.2014

Președintele Parlamentului Igor Corman a participat la inaugurarea primei Convenții Moldo-Americane organizată în SUA

Președintele Parlamentului Igor Corman a participat la inaugurarea primei Convenții Moldo-Americane organizată în SUA

Președintele Parlamentului Igor Corman a participat la inaugurarea primei Convenții Moldo-Americane. Evenimentul a reunit reprezentanți ai comunităților de moldoveni din SUA, personalități recunoscute prin excelență în mediul de afaceri și domeniul academic, precum și numeroși susținători americani ai Republicii Moldova.

În adresarea sa către cei prezenți la eveniment, șeful Legislativului s-a referit la schimbările inițiate în Republica Moldova pentru modernizarea țării în contextul integrării europene, situația politică internă și evoluțiile în regiune.

Igor Corman a afirmat că Republica Moldova este fermă în alegerea sa privind dezvoltarea în baza modelului european și a menționat că țara noastră a ales integrarea în Uniunea Europeană, fără cale de întoarcere, aceasta fiind o decizie suverană, care trebuie respectată.

Tot astăzi, Speakerul a avut întrevederi cu Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, Preşedintele Institutului Democratic Național (NDI), Kenneth Wollack și Vicepreședintele executiv al Institutului Republican Internațional (IRI), Judy Van Rest.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte care se referă la situația în regiune,  dezvoltarea relațiilor de cooperare moldo-americane și implementarea unor proiecte de interes comun, inclusiv crearea unei platforme strategice de dialog între Republica Moldova și SUA.

Judy Van Rest a anunțat despre reluarea activității Institutului în țara noastră, începând cu luna aprilie 2014, cu proiecte noi menite să contribuie la consolidarea capacităților autorităților în elaborarea politicilor publice, care ar sprijini guvernarea în continuarea parcursului european.

Convenția Moldo-Americană a fost organizată de Fundația Moldova AID, Fundația Moldova, precum și Asociația Moldovenilor din Chicago și reprezintă o platformă publică de dialog și comunicare, având drept scop consolidarea parteneriatelor între Statele Unite ale Americii și Republica Moldova, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus