Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.02.2014

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu prim-ministrul României, Victor Ponta

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu prim-ministrul României, Victor Ponta

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 21 februarie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu prim-ministrul României, Victor Ponta.

Șeful statului a salutat prezența oficialului român la Chișinău, mulțumind pentru susținerea fermă acordată Republicii Moldova de către autoritățile de la București în procesul de integrare europeană. „Am parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și cu susținerea României care, alături de celelalte state ale Uniunii, ne ajută foarte mult în procesul de integrare europeană. Pe plan bilateral, este important ca relația dintre statele noastre să capete și mai multă consistență, prin finalizarea proiectelor economice comune”, a spus Nicolae Timofti.

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a declarat că România va acorda în continuare tot sprijinul necesar Republicii Moldova. „Dincolo de sentimente, să facem și lucruri bune: să construim școli și grădinițe în Republica Moldova, să finalizăm gazoductul Iași-Ungheni, să implementăm Acordul privind intervenţiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale (SMURD), să lansăm noi investiții românești în Republica Moldova”, a spus Victor Ponta.

Premierul român s-a arătat încrezător că populația din Republica Moldova va susține cu un entuziasm sporit ideea de integrare europeană pe măsură ce se vor deveni vizibile efectele integrării. „Cetățenii României au devenit pro-europeni într-o proporție covârșitoare odată cu abolirea regimului de vize pentru Uniunea Europeană. Și cetățenii Republicii Moldova vor beneficia în curând de dreptul de circulație liberă în spațiul Schengen”, a notat Victor Ponta.

Președintele Nicolae Timofti și-a exprimat convingerea că programul de modernizare a țării, implementat de autoritățile de la Chișinău, va plasa țara pe un drum european ireversibil. „Presiunile externe la care suntem supuși nu ne vor împiedica să semnăm anul acesta Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană” a subliniat Nicolae Timofti.

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti și Victor Ponta au discutat despre intensificarea colaborării dintre Republica Moldova și România și au făcut un schimb de opinii despre evoluția situației din regiune, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus