Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.02.2014

Speakerul Igor Corman a avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului European, Martin Schulz

Speakerul Igor Corman a avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului European, Martin Schulz

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz a salutat determinarea autorităților de la Chișinău de a continua procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și a anunțat că va susține liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni în cadrul votului din Parlamentul European. Declarațiile au fost făcute la întrevederea cu șeful Legislativului Igor Corman.

Oficialii au discutat despre situația politică internă și evoluțiile la nivel regional. „Actuala coaliţie de guvernare este hotărâtă să asigure stabilitatea politică în țară și să continue implementarea reformelor europene pentru apropierea de UE”, a punctat Președintele Parlamentului, menționând importanța sprijinului din partea partenerilor europeni în modernizarea Republicii Moldova.

Speakerul Igor Corman a vorbit în cadrul întrevederii despre agenda europeană a Republicii Moldova, elaborarea Planului de Acțiuni pentru implementarea Agendei de Asociere imediat după finalizarea negocierilor, extinderea comunicării cu cetățenii despre avantajele procesului de integrare în UE.

De asemenea, au fost trecute în revistă ultimele evoluții înregistrate în cooperarea Republica Moldova – UE, respectiv în dialogul dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European. Igor Corman a adresat mulțumiri pentru susținerea de care beneficiază statul nostru, exprimându-și speranța că Parlamentul European va acorda în continuare sprijinul necesar.

Speakerul s-a referit și la importanța consolidării relațiilor interparlamentare, inclusiv după alegerile europarlamentare din mai 2014, atât pe platforma grupurilor parlamentare, cât și a Comitetului de Cooperare Parlamentară Republica Moldova – UE, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus