Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.02.2014

Directorul General al Organizaţiei Mondiale a Viei şi Vinului: Unele vinuri moldoveneşti pot fi chiar comparabile la calităţile gustative şi vizuale cu vinurile franceze

Directorul General al Organizaţiei Mondiale a Viei şi Vinului: Unele vinuri moldoveneşti pot fi chiar comparabile la calităţile gustative şi vizuale cu vinurile franceze

Sîmbătă, 15 februarie, a avut loc întrevederea Ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, cu Jean-Marie Aurand, Directorul General al Organizaţiei Mondiale a Viei şi Vinului.

Potrivit MAIA, în cadrul întrevederii, Jean-Marie Aurand a propus ca vinificatorii din Moldova să repete experienţa din 2011, când şi-au expus vinurile la sediul OIV de la Paris. În acest sens, evenimentul ar putea fi unul extrem de important pentru promovarea vinurilor moldoveneşti pe piaţa Europeană.

Jean-Marie Aurand a subliniat că unele vinuri moldoveneşti pot fi chiar comparabile la calităţile gustative şi vizuale cu unele vinuri franceze. Acest fapt încurajează producătorii locali să producă şi să exporte pentru piaţa UE, o piaţă importantă pentru consumul de vinuri.

Discuţia dintre cei doi oficiali a fost extrem de pozitivă în care s-a accentuat calitatea înaltă a vinurilor moldoveneşti şi necesitatea penetrării mai multor pieţe externe pentru exportul produselor vinicole locale.

Vasile Bumacov a menţionat că în ultima perioadă au fost realizate reforme considerabile în sector, în special evidenţiind crearea Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. Au fost menţionate şi succesele Proiectului finanţat de Banca Europeană pentru Investiţii, - ”Filiera Vinului”.

Aurand va participa la expoziţia specializată ExpoVin Moldova care se va desfăşura la Moldexpo, începând cu 19 ianuarie. Directorul General al OIV participă în calitate de expert pe vinuri la Concursul de degustări a vinurilor moldoveneşti şi din alte ţări.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus