Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.02.2014

Şefa Misiunii OSCE în Moldova s-a întâlnit cu reprezentanţii Adunării Populare a Găgăuziei

Şefa Misiunii OSCE în Moldova s-a întâlnit cu reprezentanţii Adunării Populare a Găgăuziei

O delegaţie a Adunării Populare a Găgăuziei, condusă de Dmitri Konstantinov, au efectuat astăzi o vizită la Chişinău pentru a se întâlni cu Şefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush, şi reprezentanţi ai altor misiuni diplomatice, pentru a discuta ultimele evenimente politice din unitatea teritorială autonomă Găgăuzia, situată în partea de sud a Moldovei.

Delegația a discutat perspectivele unei implementări mai bune a legii cu privire la autonomia Găgăuziei şi modalităţile în care OSCE ar putea sprijini acest proces. Ambasadoarea Brush a accentuat în special importanţa cooperării cu conducerea centrală a Moldovei şi autorităţile regionale pentru a asigura implementarea eficientă a legii cu privire la autonomia Găgăuziei.

”Diversitatea culturală din Moldova este una din bogățiile sale principale, și implementarea eficientă a legii cu privire la autonomia Găgăuziei va ajuta la păstrarea și acceptarea acestei diversități, asigurând respectarea drepturilor lingvistice și a minorităților”, a spus Ambasadoarea Brush.

Unitatea teritorială autonomă Găgăuzia a fost creată în 1994 pentru protejarea și sprijinirea dezvoltării limbii și culturii găgăuze, anunță un comunicat al Misiunii OSCE în Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus