Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.01.2014

Statele membre din Grupul V4 vor susţine obiectivele de integrare europeană şi reintegrare ale R.Moldova

Statele membre din Grupul V4 vor susţine obiectivele de integrare europeană şi reintegrare ale R.Moldova

Astăzi, 23 ianuarie, Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov, a primit vizita unei delegaţii a Grupului de la Vişegrad. Întâlnirea a fost organizată la iniţiativa Ungariei, ţară care deţine în anul 2014 Preşedinţia acestei structuri de cooperare regională.

În cadrul întrevederii oficialii au abordat principalele aspecte ce ţin de reglementarea conflictului transnistrean, fiind trecute în revistă principalele realizări ale anului 2013, precum şi perspectivele pentru anul 2014 în procesul de soluţionare a conflictului. Vicepremierul Eugen Carpov a subliniat prioritatea pe care o reprezintă reintegrarea ţării pentru autorităţile Republicii Moldova şi a evocat cele mai recente acţiuni ale Chişinăului în acest sens.

Reprezentanţii Grupului de la Vişegrad au apreciat progresele realizate în procesul de reglementare transnistreană şi au reiterat sprijinul statelor din Grupul V4 pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. În lumina progreselor Republicii Moldova în realizarea obiectivelor agendei sale europene, oficialii din Grupul V4 au dat asigurări că statele membre ale acestei organizaţii vor susţine în continuare obiectivele de integrare europeană şi reintegrare ale Republicii Moldova.

În final, oaspeţii au salutat abordarea deschisă şi constructivă în procesul de negocieri, promovată de autorităţile moldoveneşti şi s-au declarat dispuşi să susţină în continuare procesul de reglementare a problemei transnistrene, anunță Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus