Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.01.2014

Ambasada Statelor Unite ale Americii este îngrijorată de excluderea bruscă a canalelor Accent TV, RTR Moldova și Jurnal TV din mai multe pachete ale operatorilor prin cablu

"Ambasada Statelor Unite ale Americii este îngrijorată de excluderea bruscă a canalelor Accent TV, RTR Moldova și Jurnal TV din mai multe pachete ale operatorilor prin cablu.Aceste excluderi limitează accesul cetățenilor Republicii Moldova la diferite puncte de vedere și prejudiciază mass-media. Aceste cazuri recente par a fi continuarea unei tendințe îngrijorătoare când instituțiile mass-media dispar de pe unde din motive mai puțin transparente, așa cum s-a întâmplat în 2012 când a fost retrasă licența de emisie a canalului NIT.  Nu o astfel de situație a mass media merită cetățenii Moldovei.

Credem ferm că o stare sănătoasă a mass media înseamnă reflectarea unei diversități de opinii și percepții, și permite vocilor din opoziție să fie auzite. Facem apel la autoritățile Republicii Moldova să asigure un mediu de operare echitabil și transparent în care toate instituțiile mass media pot concura cu onestitate și fără favoritism", precizează un comunicat al Ambasadei SUA în RM..

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus