Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.01.2014

16 consilii raionale şi-au anunţat participarea cu stand colectiv la Expoziţia naţională „Fabricat în Moldova 2014”

16 consilii raionale şi-au anunţat participarea cu stand colectiv la Expoziţia naţională „Fabricat în Moldova 2014”

Potrivit CCI, 6 consilii raionale şi-au anunţat participarea cu stand colectiv la ediţia a XIII-a a Expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova”, care va avea loc în perioada 29 ianuarie-02 februarie 2014, la Chişinău, CIE „Moldexpo”, a anunţat Marina Petrova, şeful Direcţiei Târguri şi Expoziţii a Camerei de Comerţ şi Industrie, în cadrul şedinţei comitetului organizatoric, pe 14 ianuarie curent.

Sursa citată a precizat că, pe lângă agenţi economici din diferite regiuni ale ţării şi din diferite ramuri ale economiei, la cea mai mare expoziţie naţională vor avea standuri consiliile raionale Anenii Noi, Briceni, Călarași, Criuleni, Edineț, Fălești, Florești, Hâncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocnița, Orhei, Râșcani, Strășeni, Ungheni, precum şi întreprinderi din UTA Găgăuzia.

„Această practică este binevenită, deoarece la standurile colective sunt expuse şi promovate realizările companiilor, asociaţiilor de profil din zona respectivă, meşterilor populari etc. Produsele şi serviciile lor sunt specifice, au deja o tradiţie şi se bucură de apreciere în rândul consumatorilor. Susţinând antreprenorii, în special micul business, administraţiile publice locale îşi aduc nemijlocit aportul la dezvoltarea mediului de afaceri din regiune”, a spus Marina Petrova. 

Expoziţia “Fabricat în Moldova” este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, constituind o platformă eficientă pentru lansarea, prezentarea şi promovarea mărfurilor și serviciilor autohtone, atragerea investiţiilor în economia națională, facilitarea dialogului public-privat şi abordarea subiectelor de importanţă majoră pentru reprezentanţii mediului de afaceri.

Tradiţional, evenimentul va fi însoţit de un vast program de afaceri, inclusiv cu participarea delegaţiilor din străinătate.

La ediţia precedentă a Expoziţiei “Fabricat în Moldova” au luat parte circa 300 de companii, instituţii de cercetări, organizaţii, asociaţii de business, meşteri populari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus