Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.01.2014

În 2014 Moldova va prelua preşedinţia Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică (GUAM)

În 2014 Moldova va prelua preşedinţia Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică (GUAM)

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, a avut astăzi, 10 ianuarie 2014, o întrevedere cu Secretarul General al Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică (GUAM), Ambasadorul Valery Chechelashvili. Secretarul General efectuează o vizită de lucru la Chişinău la invitaţia dlui Chiveri, în calitatea sa de Coordonator naţional GUAM al Republicii Moldova.

Vizita de lucru se încadrează în contextul preluării de către Republica Moldova a preşedinţiei  GUAM pentru anul 2014.

Pe parcursul întrevederii, discuţiile s-au axat în special pe priorităţile Preşedinţiei Republicii Moldova în cadrul GUAM, consolidarea rolului Organizaţiei în regiune, securitatea regională, importanţa intensificării colaborării pe unele domenii sectoriale şi perspectiva diversificării cooperării cu partenerii principali ai GUAM, precum SUA, Japonia şi UE.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii şi asupra rezultatelor activităţilor desfăşurate până în prezent în cadrul GUAM, precum şi asupra evenimentele preconizate a fi desfăşurate pe parcursul anului 2014. Totodată, a fost abordată tematica promovării cooperării în cadrul Organizaţiei în corelaţie cu activităţile desfăşurate în cadrul Parteneriatului Estic.

Potrivit MAEIE, Valery Chechelashvili a fost primit de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman. În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte legate de perspectiva colaborării statelor membre în cadrul organizaţiei şi relaţiile acesteia cu UE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus