Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.12.2013

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman a avut o întrevedere cu Viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman a avut o întrevedere cu Viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi, aflat la Chișinău pentru a participa la ședința Comisiei interguvernamentale de cooperare comercial-economică între Republica Moldova și Republica Belarus.

Igor Corman a salutat desfășurarea la Chișinău a celei de-a cincisprezecea ședințe a Comisiei interguvernamentale, exprimându-și încrederea că activitatea Comisiei interguvernamentale de profil va impulsiona cooperarea moldo-belarusă în domeniul comercial-economic.

În altă ordine de idei, Președintele Parlamentului a menționat interesul pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare între forurile legislative din Republica Moldova și Belarus, la nivelul comisiilor parlamentare și a grupurilor de prietenie.

De asemenea, Igor Corman a declarat în cadrul întrevederii că Republica Moldova este interesată în dezvoltarea bunelor relații de cooperare atât cu țările Uniunii Europene, cât și cu statele membre ale CSI. Totodată, Speakerul a subliniat importanța cooperării moldo-belaruse și a transferului de bune practici în diverse domenii de interes comun, în special, în sectoarele agroindustrial, al transporturilor şi infrastructurii drumurilor.

Oficialii au mai discutat și perspectivele continuării tratativelor în vederea creării unor întreprinderi moldo-belaruse de asamblare a troleibuzelor şi de producere a  tractoarelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus