Trimite e-mail | Printeaza
Social
09.12.2013

Circa 80 de copii din instituții rezidențiale vor avea posibilitatea să participe la tabăra de vară swisscor din Elveția

Potrivit Ministerului Educației, circa 80 de  copii aflați în  instituții rezidențiale din subordinea Ministerului Educației vor beneficia și în vara anului 2014 de un sejur de două săptămîni în tabăra de vară swisscor din localitatea Fiesch, cantonul Valais, Elveția. Copiii se vor afla la odihnă la invitaţia Fundaţiei swisscor, în perioada 14-28 iulie 2014.

Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii viceministrului Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei cu reprezentantul Fundației swisscor, Jörg Rikenmann.

Viceministrul Liliana Nicolaescu-Onofrei a exprimat mulțumiri Fundației swisscor pentru sprijinul acordat copiilor. ”Datorită efortului depus de specialiștii fundației, copiii au avut parte de o ameliorare a sănătății și au trăit experiențe culurale noi. Ministerul Educației împreună cu ministerele de resort vor acorda sprijinul necesar pentru buna desfășurare a taberei de vară din anul 2014 ”, a spus viceministrul.  

Potrivit lui Jörg Rikenmann, echipa medicală a taberei se va ocupa de investigarea stării sănătății copiilor, le va oferi suporturi și aparate adaptate pentru afecțiuni ale aparatului locomotor, văzului, auzului, dentare. ”În perioada următoare urmează să fie selectate instituțiile rezidențiale, copiii și însoțitorii adulţi”, a menționat Jörg Rikenmann.

Tabăra medicală swisscor este organizată în colaborare cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi cu sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare şi Cooperare al Elveţiei, în baza prevederilor Acordului de parteneriat între Fundaţia swisscor şi Ministerul Educaţiei.

Tabăra medicală de vară swisscor 2014 se află la a V-a ediție. Anterior, 327 de  copii moldoveni din instituţiile rezidenţiale s-au aflat în taberele de vară medicale swisscor în anii 2007, 2010, 2012 și 2013.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus