Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.12.2013

Vasile Botnari a anunţat finalizarea licitațiilor pentru selectarea companiilor care vor reabilita mai multe sectoare de drum, din creditele oferite anul acesta de BERD şi BEI

Vasile Botnari a anunţat finalizarea licitațiilor pentru selectarea companiilor care vor reabilita mai multe sectoare de drum, din creditele oferite anul acesta de BERD şi BEI

Rețelele rutiere și feroviare din Republica Moldova vor beneficia de fonduri externe pentru modernizare și reabilitare, iar investițiile se vor desfășura conform Strategiei pentru Transport şi Logistică până în 2022, document aprobat de Guvern. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat luni, 2 decembrie, cu echipa de finanţatori externi pentru Moldova despre realizarea, în parteneriat, a mai multor proiecte în domeniul reabilitării drumurilor şi de modernizare a Căilor Ferate din Moldova. 

„Vrem să dezvoltăm ţara, să creăm locuri de muncă, iar pentru aceasta problema drumurilor trebuie să o rezolvăm cât mai curând. Ne-am propus ca obiectiv să lansăm cât mai rapid şantierele de reabilitare a sectoarelor selectate, astfel ca cetăţenii să resimtă pe deplin beneficiile unor drumuri bune”, a fost mesajul transmis partenerilor de ministrul Vasile Botnari. Acesta i-a informat pe reprezentanţii misiunii comune ai organizaţiilor financiare despre acţiunile întreprinse de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor pentru realizarea reformelor instituţionale în domeniul gestionării drumurilor, a transporturilor auto și feroviar.

De asemenea, ministrul Transporturilor a anunţat finalizarea licitațiilor pentru selectarea companiilor care vor reabilita mai multe sectoare de drum, din creditele oferite anul acesta de BERD şi BEI, solicitând suportul băncilor pentru urgentarea procesului de evaluare şi aprobare a documentației, astfel ca din primăvară să demareze lucrările propriu-zise. „Strategia pentru Transport şi Logistică este un document important, care va ghida investitorii în domeniul transporturilor în următorii ani”, a declarat Chaim Poran, şeful echipei comune de finanţatori pentru Moldova. Acesta a remarcat progresul țării noastre în acest sector, apreciind aprobarea documentului de către Guvern. În plus, șeful echipei comune a finanțatorilor pentru Moldova a reiterat sprijinul pentru realizarea proiectelor investiţionale importante în Republica Moldova, anunță Serviciul de presă al MTID.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus