Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.11.2013

Ambasadorul Moldovei în Ungaria a fost rechemat din funcție

Ambasadorul Moldovei în Ungaria a fost rechemat din funcție

Cabinetul de miniștri a decis rechemarea lui Alexandru Codreanu din funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Ungaria. Propunerea a venit din partea  Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Alexandru Codreanu mai deținea prin cumul funcția de reprezentant al țării noastre în Bosnia și Herțegovina, Slovenia și Croația, dar și cea de reprezentant al Republicii Moldova pe lângă Comisia Dunării, cu reședința la Budapesta.

Premierul Iurie Leancă a precizat că ambasadorul și-a executat foarte bine angajamentele și este rechemat deoarece în cadrul misiunilor dimplomatice se face o rotație obișnuită. Alexandru Codreanu devenise ambasador in Ungaria în anul 2010.

Tot în ședința de astăzi a Executivului, au fost numiți doi directori adjuncți la Autoritatea Aeronautică Civilă. 

Nicolae Buzu a absolvit Academia Aviației Civile din Sankt Petersburg în anul 1994. Până acum acesta a lucrat la AIR Moldova, ultima oară fiind comandant al aeronavei Airbus 320.

Radu Bezniuc pleacă în funcția de director adjunct al Aviației Civile din cea de consilier al Prim-ministrului pentru domeniul transport și infrastructură. Între anii 1991-1996 a studiat economia la Univestitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, după care a lucrat în sistemul bancar din Republica Moldova și a deținut funcții de răspundere la Î.S. „AIR Moldova”.

Premierul Iurie Leancă le-a urat succes, îndemnându-i să ofere pasagerilor servicii de calitate la tarife mici, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus