Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.11.2013

Mobiasbancă semnează un nou acord de finanţare cu Banca Europeană pentru Investiţii

Mobiasbancă semnează un nou acord de finanţare cu Banca Europeană pentru Investiţii

Potrivit unui comunicat de presă al băncii, luni, 18 noiembrie 2013, BC „MOBIASBANCA – Groupe Societe Generale” a semnat un nou acord de finanţare cu Banca Europeană pentru Investiţii pentru o linie de credit în sumă de 20 milioane de euro.

Semnarea acestui acord reprezintă o nouă reuşită în parteneriatul dintre Mobiasbancă şi BEI, care a început în 2010, prin oferirea unui împrumut în suma totală de 20 mln. EUR. Astfel, Mobiasbancă devine prima instituţie bancară din Moldova, cu care BEI a semnat un astfel de acord. Datorită condiţiilor foarte convenabile ale facilităţii - finanţare pe termen de până la 10 ani, cu rate ale dobânzii avantajoase – această sumă a fost totalmente valorificată. Prin urmare, semnarea noului acord de împrumut reprezintă o continuare de succes a relaţiilor de parteneriat cu BEI.

Ridha Tekaia, preşedintele Mobiasbancă – Groupe Société Générale, a remarcat: „Datorită acordului semnat astăzi, Mobiasbancă va avea posibilitatea să-şi susţină clienţii - întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi companiile corporative - la dezvoltarea şi consolidarea afacerilor prin accesul la finanţe pe termen lung (până la 10 ani) cu o dobândă competitivă, pentru finanţarea investiţiilor, a capitalului circulant precum şi leasingul financiar. Suma creditului va putea fi atrasă atât în euro, cât şi în dolari SUA. Adiţional, această facilitate include şi o tranşă de 30% pentru companiile corporative medii şi municipalităţile implicate în iniţiative de eficienţă energetică şi de mediu, ceea ce corespunde şi politicii de responsabilitate socială a Mobiasbancă.”

Această facilitate este în conformitate cu priorităţile BEI de a oferi acces la finanţare pe termen lung pentru IMM-uri. Acest fapt va sprijini restructurarea economică, diversificarea, precum şi consolidarea competitivităţii sectorului IMM-urilor din Republica Moldova.

Fondată în 1958, BEI este instituţia financiară a Uniunii Europene, care are drept acţionari cele 28 de ţări-membre ale UE. BEI susţine dezvoltarea sectorului privat local, infrastructura socială şi economică şi acţiunile împotriva schimbărilor climatice. Banca acordă finanţare pe termen lung proiectelor de investiţii în peste 150 de ţări ale lumii.

Subsidiara grupului Société Générale, Mobiasbancă este una dintre cele mai mari bănci comercială din Moldova, deservind peste 96 mii de clienţi activi din sectoarele corporativ, al micului business şi cel privat. Mobiasbancă – Groupe Société Générale îşi extinde continuu reţeaua de filiale şi agenţii, care la moment numără 53 de unităţi, pentru a fi mai aproape de clienţii săi în toate regiunile Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus